hoofd

Ik ben Debbie

Debbie siteMijn naam is Debbie van Weelden. Moeder van Loïs, optimist, founder van Loïs Lee Pure Skinfood, gezondheidsfreak, pilatesjuf, levensgenieter. Mijn passie voor natuurlijke gezondheid en schoonheid is in de loop van de jaren ontstaan. Ik zal bij het begin beginnen…

Na mijn opleiding Personeel en Arbeid heb ik een aantal jaren personeelswerk gedaan (zowel bij uitzend- en werving & selectiebureaus als op een afdeling P&O). Ik vond het op zich wel aardig om te doen, maar realiseerde me op dat moment nog niet dat het niet helemaal was wat bij me paste. Ik leefde m’n leven met een partner en een dochtertje. “Is dit het nou?” kwam regelmatig in me op, (nog) niet wetende dat ik zelf een behoorlijke vinger in de pap had om mijn leven vorm en zin te geven.

Gelukkig kreeg ik in 2005 een motorongeluk..

Ik zeg gelukkig omdat het nodig was om even vol op m’n plaat te gaan en mijn leven daarna positief is veranderd. Het was kantje boord, mijn milt was gescheurd en ik had een hoop bloed verloren wat achter mijn borst en in mijn buikholte zat.  De milt is eruit gehaald en heb ik op sterk water (in een zakje) meegekregen om uiteindelijk te begraven op de hei (nadat ie bijna twee jaar in plastic zakje in de schuur heeft gehangen). Ik ben dankbaar voor de nieuwe kans die ik kreeg om iets van mijn leven te maken en de inzichten die ik toen heb gekregen. Het leven is mooi: je moet het alleen (willen) zien!

Je kunt prima zonder milt leven, maar aangezien een milt onderdeel is van je natuurlijke afweersysteem (immuunsysteem) is het zaak om goed voor jezelf te zorgen. Intuïtief ging ik me steeds meer verdiepen in gezonde voeding en leefstijl, ik moet immers voorkomen dat ik ziek word want mijn lichaam moet dan extra hard aan het werk om weer beter te worden. Ik luister goed naar mijn lichaam en leef zo regelmatig mogelijk en behoorlijk gezond.

Dat heeft z’n vruchten afgeworpen, want sinds ik zo op m’n voeding let ben ik niet meer ziek geweest (terwijl ik juist als een van de eerste een griepje zou moeten krijgen..).

Door het ongeluk, en de buikoperatie, had ik ook veel pijn in mijn onderrug wat ruim drie jaar heeft aangehouden. Ik ben bij verschillende specialisten geweest, waaronder een fysiotherapeut, manueel therapeut, acupuncturist en neuroloog. Geen van allen konden me helpen of vertellen wat ik moest doen om de pijn te verlichten. Tot ik in contact kwam met een kennis die pilateslessen gaf. Door haar lessen en uitleg durfde ik weer te gaan bewegen en heeft het mijn rugpijn een stuk verbeterd. Met aanvullende specifieke rugbehandelingen dans ik nu weer pijnvrij door het leven. Mijn ervaring met pilates en mijn enthousiasme voor deze natuurlijke vorm van bewegen hebben gemaakt dat ik nu zelf ook lessen verzorg in de hoop anderen daarmee te helpen.

In 2013 ben ik door Ralph Moorman opgeleid tot Trainer Hormoonfactor. In 2015 ben ik gestart met de Engelse opleiding tot Organic Skincare Formulator bij Formula Botanica

Ik ben ervan overtuigd dat een gezonde leefstijl voor veel meer levensvreugde zorgt. Je hebt meer energie om de dingen te doen die je leuk vindt. Ik raad iedereen dan ook aan om de verantwoordelijkheid van zijn of haar gezondheid in eigen hand te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Met dat lijf van je zul je het je hele leven moeten doen, dus:

TAKE GOOD CARE OF IT!

Op deze site vind je informatie over natuurlijke voeding, beweging en schoonheid. Alles wat ik interessant vind of wat me bezig houdt is hier te vinden. Gewoon omdat ik het zelf leuk vind om erover te lezen en ik hier dus een soort vergaarbak heb gemaakt van mijn favoriete onderwerpen. Ik ervaar en schrijf zelf, soms vertaal ik stukken van Engelstalige sites omdat ik ze de moeite van het lezen waard vind.

Veel plezier en voel je vrij om te reageren!

Mooie dag,
Debbie